Tilbage til Forsiden

August 1957

Image 1-8-1957

9-8-1957 Cirkus på Ringriderpladsen. Cirkus Benneweis gæster for tiden Gråsten, hvor der gives forestilling torsdag og fredag den 8. og 9. august. Det store telt er rejst på Ringriderpladsen i Konkel, og der er ingen vivl om, at der vil blive stort rykind.

9-8-1957 Dødsfald. Tidligere Stationsmester i Rinkenæs, Erik Eriksen, er afgået ved døden 82 år gammel. Afdøde der bl.a. har gjort tjeneste ved Riis Skov station ved Århus samt i Tønder og Rinkenæs, vil blive husket for sin gode indsats i det nationale og kulturelle liv i Rinkenæs sogn. I en årrække bestred han posten som bibliotekar.

Image
Personalet på Rinkenæs station i 1922

12-8-1957 Alnor Idrætsforenings store Håndboldstævne. på Gråsten Stadion fik et udemærket forløb og de mange kampe blev afviklet i en frisk og behagelig sommerblæst. Der blev kæmpet på 5 baner, og der deltog hold fra bl.a. Garderkommandoen i Gråsten og to hold fra Frankfurt am Main. I Mesterrækken vandt Dybbøl Damer Gråsten Kommunes Pokal og Aabenraa Herrer vandt vognmand Johs. Christensens præmie.

Image 12-8-1957
14-8-1957 Gardens Musikkorps i Gråsten. Tirsdag gav orkestret en koncert for de gamle på Christiansro i Konkel, og om middagen førte det kongevagten til afløsning på Slottet. Om eftermiddagen spillede orkestret foran Rådhuset.

16-8-1957 Wiltener Sängerknaben gav Gråstenerne en smuk oplevelse. Da vagtparaden forleden trak op med fuld musik, blev den gennem byen fulgt af Wiltener Sängerknaben, som med deres røde dragter og fjerprydede sorte hatte satte ekstra kolorit over paraden. Drengene grorde så stort indtryk på by og borger, at der i hast blev arrangeret en koncert på Hotellet om aftenen.

Image
Wiltener Sängerknaben 1951.

Image 17-8-1957
17-8-1957 Ved sognerådsmødet på rådhuset i Gråsten, blev der oplæst en række efterretningssager bl.a.: Tilskud på 4000 kr. til anlæg af idrætsplads ved Adsbøl skole. Den kongelige familie fraflytter Gråsten Slot den 18. august. Resturatør Aug. Thomsen har fået ret til udskænkning af stæke drikke i tiden indtil juni 1962. Udbygning af gadebelysningen på Elleygade.

21-8-1957 Den tunge trafik gennem Alnor Bygade. Sognerådet i Rinkenæs har på sit møde drøftet problemet med den tunge trafik gennem Alnor Bygade, der helt har opkørt gaden i en sådan grad, at den nu skal repareres for 30.000 kr. Der vil nu forbydes kørsel over 12 tons gemme bygaden. Forholdene har ændret sig således, at lastbilerne når de befordre teglsten til Tyskland, skal hente deres toldpapirer ved Alnor Færgested. I stedet for at vende ved færgen og køre tilbage ad færgevejen, amtsvejen, kører de ad Alnor Bygade der kun er udbygget på ca. to trediedele af strækningen. Gråsten og Rinkenæs kommuner deles i fællesskab om udgifterne til reperationen.