Juli 1955

Image 2-7-1955
2-7-1955. Gårdejer J. M. Lauesgaard er død, Gråsten Herregård, afgik i går ved døden. Han kom fra Haderslevegnen og i 1909 kom han her til egnen, da han forpagtede Herregården Kiding. Efter Genforeningen hvor Herregården blev udstykket til husmandsbrug, beholdt Lauesgaard selv stamparcellen som selveje. Han købte også stamparcellen til Gråsten af staten. Lauesgaards virketrang og interesser gjorde at han var bestyrelsesmedlem af Spare- og Laanekassen for Sundeved og Omegn. Senere var han med til oprettelsen af Gråsten Bank, hvor han var formand fra 1944. For Gråsten Andelsslagteri var han også bestyrelsesformand i en årrække.

Image
J. M. Lauesgaard.

Image 4-7-1955
4-7-1955 Ringrider-Lotteriet.  Hovedpræmien i årets ringrider-lotto er en speedway knallert istedet for en hest. Hos issenkræmmer J. Lausten er alle præmierne udstillet.

Image 16-7-1955
26-7-1955 "Libelle" på måneskinstur. Sidste aften var der arrangeret aftensejlads fra Gråsten til Flensborg, og turen blev meget vellykket. Mange af byens borgere var taget ned på havnen for at se afgangen, som var meget festlig med Musik og Sang fra det flagsmykkede "Libelle". Turen bliver gentaget i nærmeste fremtid, dog sælges der ikke så mange billetter, så deltagerne kan få mere plads at bevæge sig på.

Image
"Libelle"'s søsterskib "Forelle" ca. 1960-65.

Læs mere om starten på fjordsejladsen fra Gråsten havn

Image 21-7-1955
28-7-1955 Gardens Musikkorps i Gråsten.  Tirsdag aften ankom Gardens Musikkorps i to store busser til Gråsten. Ved halvfiretiden var der forsamlet en stor menneskemængde på Torvet for at lytte til korpsets koncert. I går middags førte musikkorpset Vagten gennem byen til Slottet hvor de under vagtafløsningen gav koncert fo rKongefamilien og de mange unge gæster som tirsdag aften kom til slottet for at deltage i Prinsessernes bal i aftes.