Sine Brodersen

I forbindelse med Foreningsdagen i Ahlmannsparken 31. august 2024, fik vi indleveret en gammel læder taske med nodehæfter i.

Den lille lædertaske hvor nodehæfterne lå i. (G159)

Tasken har tilhørt Sine Brodersen, hendes rigtige fornavn var Jensine, men det brugte hun ikke. Hun blev senere gift Hansen. Det er Sines datter Margit Fogt der afleverede tasken.

Sine er født i 1931 på Trappen, men hendes familie flyttede ret hurtigt til Kværs, hvor hun så boede. Tasken brugte hun når hun skulle til klaverundervisning, hun var da 8-10 år gammel, altså i begyndelsen af 2. Verdenskrig. Hvor det var hun gik til undervisning ved vi ikke, men måske hos Frøken Anna Jørgensen.

Side fra SIne Brodersens poesibog.
Side fra Sine Brodersens poesibog (H826)

Vi har nu også fået Sines poesibog. Den er fra ca. 1945-47, og i den har foruden veninder og venner, både lærerne Ane Paulsen og O. K. Lyhne fra Kværs Skole skrevet, samt forældrene og alle hendes 4 brødre har også skrevet små vers.

Du kan se hele poesibogen på Arkiv.dk her.

Familien Brodersen, Kværs (B301224)
Familien Brodersen, Kværs (B301224)

Her er hele familien fotograferet. Yderst til højre med briller: Jensine Brodersen samt 4 yngre brødre der hedder: Carl Holger, Svend Anker, Henry og Nis Christian.
Mor: Cicilie Brodersen f. Jessen, hun var søster til købmanden på Trappen
Far: Broder Brodersen

Skriv en kommentar