AFLYST: 20. August 2022 Udflugt til “Det lille teater” i Flensborg

Pga. af for få tilmeldinger,
er turen 20. august 2022 aflyst!

Lørdag d. 20. august kl. ti minutter i ti kører bussen fra Ahlmannsparken til Det lille Teater i Flensborg med de tilmeldte til Historisk Forening for Graastens tur til de to ”Det lille teater”, der findes her i området, den ene syd for grænsen, den anden nord for grænsen. Anledningen er Det lille Teater i Ladegårdskovs 50års jubilæum.

Egentlig startede denne teaterhistorie i Flensborg, hvor Det lille Teater i Flensborg begyndte sin virksomhed allerede i 1962 med Arne Aabenhus som initiativtager. Historien går så videre til Gråsten og Ladegårdskov, for i 1972 brød Arne Aabenhus sammen med andre ud fra Det lille Teater i Flensborg og flyttede til Gråsten og senere Ladegårdskov, hvor Det lille Teater stadig har til huse. Det lille Teater i Flensborg blev der, hvor det startede og repræsenterer dansk sprog og dramatik i udlandet.

Når bussen kommer frem til Flensborg, er der 10 minutters gang til Det lille Teater i Mariegade 20. Stedet er samtidig redaktør Jens Jessens tidligere hjem. Her fortæller Anne Stubbe Horn om teatrets historie, og der bliver budt på en forfriskning.

Godt styrkede går vi tilbage til bussen, som nu kører os til Det lille Teater i Ladegårdskov. Her venter frokosten på os, frisksmurte sandwich fra Den gamle skomager i Nygade. Det er muligt at købe drikkevarer.
Derefter fortæller Ole Gaul Nilum lidt om Det lille Teater, og Anne Marie Brodersen tager over. Hun er ved at instruere forestillingen ”Stærke danske kvinder”, som genopsættes til efteråret. Hun fortæller lidt om, hvilke tanker man gør sig, når man er instruktør, og bagefter får vi et sjældent indblik bag kulisserne; vi får nemlig lov til at overvære en prøve på dele af stykket.

Til sidst er der kaffe og småkager, hvorefter bussen kører os tilbage til Ahlmannsparken. Her er vi formodentlig kl. 16.
Prisen for alt dette er 240 kr. pr person inkl. bus og sandwich. Det er nødvendigt at tilmelde sig senest d. 5.8. ved at betale beløbet på konto 9570 7276354 og skrive navn og telefonnummer, så vi kan kontakte deltagerne, hvis det bliver nødvendigt.

Vi håber, mange har lyst til at deltage i dette kig bag kulisserne; man får plads efter først-til-mølle-princippet.

Ønsker I flere oplysninger, er I velkomne til at kontakte
Hanne Næsborg-Andersen, mail naesborg@gmail.com eller Anne Marie Brodersen, mail brodersenam@gmail.com

 Pressemeddelse